Üdvözöllek európa szívében kedves utazó!


 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Share| .

Ország szokásai, törvényei,

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go downavatar
My heart is european

I am Admin.I work for you

SOLDIER OF LOVE


▽ karakterem arca : Akárki

Hozzászólások száma : 140

▽ Munkám : Adminkodni
TémanyitásFelhasználó profiljának megtekintése


Hétf. Márc. 09, 2015 4:01 pm
Tárgy - Ország szokásai, törvényei,Hivatalos nyelv: Francia

Szokások.:
Öltözködés
Nagy gondot fordítanak a megjelenésükre. Az üzleti életben a férfiak sötét öltönyt, világos inget és a nyakkendőt részesítik előnyben, míg a nők a klasszikus kosztümöt. Sokat adnak a minőségre, s ezt elvárják másoktól is. Nem szeretik a munkaidőben viselt sportos öltözetet.
Ha azt mondom Párizs, Ön azt mondja: divat

Ajándék
Franciaországban az első találkozás alkalmával nem szokás ajándékot adni. A későbbiekben közepes értékű ajándékot adjunk.

Üzleti tárgyalás
A legalkalmasabb a délelőtt kilenctől tizenkettőig, és délután háromtól tartó időszak.Bemutatkozó látogatás alkalmával elvárják a felkészültséget, a mondanivaló logikus, érvekkel alátámasztott előadását. Élénk vitapartnerek, céltudatosak, minden részletet alaposan megbeszélnek, így a tárgyalásokra sok idő kell. Döntésüket azonban nehezen hozzák meg, mert a vállalati rendszer ugyanolyan nehézkes, hierarchikus, bürokrata, mint a közigazgatás. Kevés az a vezető, aki hajlandó gyorsan és önállóan dönteni. A tárgyalás, esetleg vitatkozás közben soha ne üssünk a tenyerünkbe a másik kezünk öklével, ez a franciáknál nagyon csúnya dolgot jelent. Ha jó dolog történik, s az „OK”-t szeretnénk kifejezni, használjuk az ő jelzésüket: emeljük fel a hüvelykujjunkat. A nálunk használt „OK”, a karikába hajtott ujjak jelentése ott nullát jelent. Egész más hatást érünk el, ha nem ismerjük az ottani jelbeszédet. Az elkészített dokumentum francia nyelvű, még akkor is, ha a megbeszélés esetleg más nyelven történt.

http://stiluskommunikacio.eu/?p=279Franciaország, hivatalosan a Francia Köztársaság (franciául la France vagy République française) egy független ország. Központi területe Nyugat-Európában helyezkedik el, de világszerte rendelkezik megyékkel és területekkel. A központi rész a Földközi-tengertől a La Manche-csatornáig és az Északi-tengerig, valamint a Rajnától az Atlanti-óceánig terjed. Ezt a territóriumot hatszögletű alakja miatt a franciák gyakran emlegetik l'Hexagone (magyarul a hatszög) néven.

Szomszédai Belgium, Luxemburg, Németország, Svájc, Olaszország, Monaco, Andorra és Spanyolország. Tengerentúli függőségein keresztül határos Brazíliával, Suriname-mal és a Holland Antillákkal. Franciaországot és Nagy-Britanniát a La Manche-csatorna alatt futó Csalagút köti össze. Franciaország a legnagyobb területű nyugat-európai ország és a második legnagyobb kizárólagos gazdasági övezettel rendelkezik, mely több mint 11 millió négyzetkilométer területű.

Franciaország egységes elnöki köztársaság. Legfőbb eszméi a Emberi és polgári jogok nyilatkozatában vannak összefoglalva. A 18. és 19. században az ország a kor egyik legnagyobb gyarmattartó birodalma volt, hatalmas területekkel Afrikában és Délkelet-Ázsiában és számos szigettel a Csendes-óceánban. Franciaország fejlett állam, amely a forrástól függően a világ ötödik vagy hatodik legnagyobb gazdaságával rendelkezik. Évi 82 millió turista látogatja, ezzel a legkeresettebb ország a világon.

Éghajlat
Franciaország éghajlatát az óceáni és mediterrán hatások befolyásolják legerősebben. Az ország túlnyomó részének éghajlata enyhe telű óceáni, a tengerpartoktól távolabbi területeken azonban a kontinentális éghajlat sajátosságai is megjelennek. A földközi-tengeri partvidék éghajlata jellemzően mediterrán, ugyanakkor a magasabb hegyvidékeken, így elsősorban az alpi területeken változatos magashegységi éghajlat alakult ki. Az ide látogatók tehát egész évben igen eltérő időjárással találkozhatnak az ország különböző részein.

A mediterrán térség éghajlata jelentősen különbözik a többi régióétól. Itt a legenyhébb a tél (a leghidegebb hónap középhőmérséklete 6-8 °C), míg a mérsékleten meleg nyári hónapokra 22-24 °C-os középhőmérsékletek jellemzők. Júliusban és augusztusban gyakori itt a nyári szárazság, amikor egy-egy hónap során csupán 10–30 mm csapadék hullik. Franciaország déli vidékein a nyári hónapokban jóval többet süt a nap, általában 11-12 órát - míg északon egy nyári napon 7-9 órás napsütésre lehet számítani. A tenger vize a földközi-tengeri partokon augusztusban a legmelegebb, 23-25 °C-os, de júniusban és júliusban is felmelegedhet 21-23 °C-ig.


Vissza az elejére Go down
http://heart-of-europe.hungarianforum.net

Ország szokásai, törvényei,

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♡ Heart of Europe ::  :: Franciaország-