A karakterlapod fogalmazása nagyon tetszett, a szavakat választékosan és kifinomultan használtad. A bizonyos helyeken tömörebben, néhol bővebben kifejtetted a mondani valóidat, éppen úgy, ahogy adott helyzetben szükség volt rá.
A leírásaid gyönyörű megfogalmazásokban bővelkedtek, és ezt mint karakter hűen tetted. Pontosan azt hoztad, amit megálmodtam és teljesen bele tudtam élni magam a történetedbe. Köszönöm az élményt és gratulálok a karakterhez!
Heléna Vardalos
My heart is european
I am in media Bitches!
▽ karakterem arca : Nina Dobrev
Hozzászólások száma : 48
▽ Munkám : modell/aktivista
▽ Szexualitás : heteroszexuális
Vas. Márc. 15, 2015 3:43 pm
Tárgy - Heléna Vardalos
Heléna Vardalos
Légy hát, akár az állatok, Oly nyersen szép és tiszta, Bátran figyelj, mint ők figyelnek Kegyetlen titkaikra.
Választhattam, s ez olyasmi, amit ma, Európában - a látszat ellenére - csak kevesen mondhatnak el magukról. Nos, nem mintha a XXI. század vívmányai önmagukban ne tennék habossá, könnyűvé a létezés minden percét, de engem nem ez a habkönnyűség éltet. Mindig is vagány, komoly lány voltam - olyan, aki felemelte a szavát, aki szembement bármilyen elnyomással, s aki két lábon állva tette, amit kellett. Mindig tudtam, mikor hallgassak el. A felesleges szócséplés, higgy nekem, semmit sem ér, mikor országok, nemzetek sorsáról döntenek véreskezű gyilkosok. Igen, ez a véleményem a politikáról.
a.) Továbbra is kvízkérdéseket írsz női magazinoknak. b.) Az irodalom-francia tanári diplomáddal elhelyezkedsz egy iskolában. c.) Modell leszel, és az Athéna-kampány arca.
C. válasz. Pallasz Athéné történetét, mitológiai alakját mindenki ismeri. A kampány, amely róla kapta a nevét abból a mítoszból indult ki, melyhez Athén városának alapítását is kapcsolják. A történet szerint Athéné és Poszeidon versengtek egymással a város védő istenének címéért. A tenger istene vizet fakasztott, míg Athéné olajfát ültetett - s ezzel meg is nyerte a versenyt, hiszen így a város lakói nem csupán az olajat sajtolhatták ki, de az olajbogyóval is jóllakhattak. Görögország ma már nem több, mint holmi kulturális érdekesség Európa testén. Egy szép anyajegy. Számomra azonban a fehérre meszelt házfalak, az imbolygó gyertyaláng, a sós tengerillat, a bőröm alá kúszó forróság, a hangos család nevetése - ez mind Görögország. Ez mind az otthonom. Nem hagyom, hogy az emberek lemondjanak rólunk.
Görög lány vagyok. Húsvétkor mentazselét készítek anyám báránysültje mellé. A családom hangos, imádjuk a közös bulikat. A vőlegényemnek hat hét kellett, mire a szűk családtagok neveit megjegyezte. Huszonnégy éve két hetes túrákat szervezünk a környező szigeteken, nyaranta. Összetartóak vagyunk. Bár nagyon sokat utazom a munkám miatt, a rokonokra mindig számíthatok. (Oké, sokszor nem egyszerű velük. De hosszútávon ez nem számít.)
A kampány lehetőséget ad arra, hogy embereken segítsek. Hogy felhívjam a figyelmet az éhezésre, a nyomorra, a fájdalomra. Ezért használjuk Athéna nevét. Ha nem ismernék az arcom, szerinted érdekelne bárkit is, amit mondok? Hiszen egy haldokló ország gyermeke vagyok, ahol a hiperinfláció szépen lassan kisajtolja az örömöt a vonásokból. Vagy mi a fene. Én viszont nem adom fel! És akármennyit is sminkelnek, vagy öltöztetnek drága, hordhatatlan ruhákba - nem fogok megváltozni.